Dokonalé napenenie mlieka pre Tvoju kávu
-
Vyber kvalitné mlieko: Začni s čerstvým a chladeným mliekom. Ideálne je plnotučné mlieko alebo alternatíva na báze rastlinných produktov, ako napríklad sójové alebo mandľové mlieko.
-
Odmerte množstvo mlieka: Odmeraj správne množstvo mlieka pre tvoj nápoj. Zvyčajne sa odporúča napríklad 150-200 ml pre latté alebo cappuccino.
-
Priprav napeňovač: Pred použitím sa uisti, že napeňovač je čistý. Zapoj ho a nech ho nahriať.
-
Ponor napeňovač: Vlož napeňovač do mlieka tesne pod povrch a zapni ho. Drž mlieko pod povrchom, aby sa vytvorila jemná a krémová pena.
-
Napeňuj mlieko: Pri napeňovaní drž napeňovač blízko hladiny mlieka a postupne zvyšuj teplotu. Vyhnite sa prehriatiu, pretože by to mohlo ovplyvniť chuť mlieka.
-
Vypni napeňovač: Keď už máš dosť peny a mlieko je ohriate, vypni napeňovač.
-
Odmerte si mlieko: Skontroluj, či máš správne množstvo mlieka. Malo by byť teplé s jemnou a krémovou penou.
-
Nalej do kávy: Teraz môžeš naliať napenené mlieko do svojej kávy a užívať si dokonalý nápoj!
S touto metódou získaš lahodnú peničku a zvýrazníš chuť svojej kávy. Užívaj si svoj nápoj!